Подстраници

Начало


ИНСТИТУТ ЗА ЕКОЛОГИЯ НА МИСЛЕНЕТО е неправителствена организация, чиято цел е обучение по когнитивно–поведенческа психотерапия на психолози, лекари, социални работници и студенти по психология. Съществено място в неговата дейност заемат изследователската работа, психосоциалната рехабилитация на зависими от психоактивни вещества и алкохол и психотерапията при тревожни разстройства.

Институтът за екология на мисленето е база за клинична практика на студенти по клинична психология от СУ „Св. Климент Охридски” – София.

Програмата се реализира от Институт за екология на мисленето.

За предварително записване за интервю д-р Петър Василев: тел. 0898 209 175, Институт за екология на мисленето

 

 Институт за екология на мисленето подкрепя терапевтичната и изследователска дейност на Терапевтична общност "Феникс" - първата професионална дългосрочна рехабилитационна програма за зависимости в България. Терапевтична общност "Феникс" е единствения представител на България, участвал в разработването на европейските стандарти за добра практика за терапевтични общности в рамките на международен проект. 

Институт за екология на мисленето предлага професионална психотерапия на хора с алкохолна и наркотична зависимост в рамките на индивидуална психотерапевтична програма - програма за лечение на хора с алкохолен проблем, програма за лечение на хора със зависимост към наркотици, програма за профилактика на подновяване на употребата на алкохол или наркотици (превенция на рецедив) при хора, достигнали до ремисия (чист от алкохол или наркотици период). Използваните терапевтични подходи са когнитивно-поведенческа терапия, кратка психоаналитична терапия. При необходимост за овладяване на влечението към алкохол и/или наркотици се използват съвременни медикаменти.

 

 

Екип на института за екология на мисленето

проф. Пол Салковскис, Maudsley Hospital, Великобритания

д-р Петър Василев, професионален психотерапевт и супервизор по психотерапия

Пол Уилбъл, психотерапевт, Maudsley Hospital, Великобритания

Теодора Грошкова, дипломиран клиничен психолог, MSc King's Kollege, експерт на EMCDDА

д-р Десислава Борисова,  когнитивно-поведенчески  психотерапевт